Pepřové vepřové s křenovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 ks vepřových plátků z kýty
sůl
Marináda:
2 lžíce oleje
10 lžic plnotučné hořčice
1 lžička bílého pepře
1 lžička černého mletého pepře
Na křenovou omáčku:
1 lžíce másla
1-2 lžíce hladké mouky
kelímek sladké smetany nebo mléka
lžíci octa
lžíci cukru
sůl
4 lžíce nastrouhaného křenu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kýty naklepeme a mírně osolíme. Olej s hořčicí a pepřem našleháme a vložíme do něj plátky masa. Necháme aspoň 2 hodiny uležet.

  2. Pak dáme na pekáček s veškerou marinádou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě 40 min.

  3. Na lžíci másla osmažíme hladkou mouku, přilijeme smetanu, nebo mléko a šleháme metlou do zhoustnutí, provaříme. Osolíme, ochutíme octem a cukrem, přidáme strouhaný křen a odstavíme. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!