Pepíčkův houbový guláš
Recepty, OmáčkySuroviny
- 3 plátky vepřové kotlety 2-3 cm vysoké
- 1 velká cibule
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 hrneček nakrájených lesních hub
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 masox
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 dl smetany
Postup Pepíčkův houbový guláš
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme maso nakrájené na kostky a po všech stranách osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a papriku. Zamícháme, zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené, přidáme rajče zbavené slupky nakrájené na kostičky s masoxem a dusíme. Podle potřeby podléváme vodou.
Je- li maso na 3/4 měkké, přidáme houby a nakrájenou papriku. Podle potřeby na tři porce podlijeme vodou a vaříme dokud není maso měkké. Mouku rozkvedláme v trošce vody, guláš zahustíme a krátce povaříme.
Nakonec zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s čím máme rádi (knedlík, brambory, těstoviny).