Pepíčkův houbový guláš

Recepty, Omáčky

Suroviny

3 plátky vepřové kotlety 2-3 cm vysoké
1 velká cibule
1 rajče
1 paprika
1 hrneček nakrájených lesních hub
2 lžičky sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
1 masox
sůl
mletý pepř
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
1 dl smetany

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme maso nakrájené na kostky a po všech stranách osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a papriku. Zamícháme, zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené, přidáme rajče zbavené slupky nakrájené na kostičky s masoxem a dusíme. Podle potřeby podléváme vodou.

  2. Je- li maso na 3/4 měkké, přidáme houby a nakrájenou papriku. Podle potřeby na tři porce podlijeme vodou a vaříme dokud není maso měkké. Mouku rozkvedláme v trošce vody, guláš zahustíme a krátce povaříme.

  3. Nakonec zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s čím máme rádi (knedlík, brambory, těstoviny).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!