Penne se špenátovým přelivem a kuřecími kousky

Recepty, Těstoviny

Suroviny

těstoviny Penne
1 sáček granulovaného špenátu
1 velká cibule
6 stroužků česneku
15 - 20 dkg anglické slaniny
1 zakysaná smetana
2 kuřecí prsa nebo stehna

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájenou anglickou slaninu vložíme do hrnce a jen lehce podlijeme olejem. Až se slanina upeče, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme.

  2. Pak přidáme granule špenátu a lehce podlijeme troškou mléka, abychom nepřipálili cibuli a slaninu. Čekáme, až špenát povolí a vše mícháme odspodu.

  3. Špenát dochutíme trochou bílého pepře a prolisovaným česnekem. Potom 15-20 minut špenát dusíme, aby se vypařila všechna přebytečná voda atd.

  4. Až je špenát vydušený, tak jej zjemníme celou zakysanou smetanou. A opět dusíme ještě tak 7 minut.

  5. Kuřecí kousky nasucho dozlatova orestujeme na teflonové pánvi. Podáváme s uvařenými těstovinami Penne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!