Penne s fazolovým pyré

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200 g těstovin penne
200 g konzervovaných bílých fazolí
1 stroužek česneku nasekaný na kousky
2 lžíce čerstvé petrželky
1/2 lžičky worcesteru
1/2 šálku olivového oleje
12 natrhaných lístků bazalky
nastrouhaný parmazán
černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazole, česnek a petrželku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Během mixování opatrně přiléváme worcester a olej.

  2. Omáčku můžeme zředit tekutinou z fazolí tak, aby měla konzistenci smetany.

  3. Po okořenění dobře promícháme s těstovinami, které jsme si uvařili v dostatečném množství vody al dente. Posypeme bazalkou a podáváme s parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!