Pekáček se zapečenou krkovičkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plátky krkovice
anglická slanina
cibule
růžičková kapusta
syrové brambory
sůl
drcený kmín
čerstvé bylinky nebo koření na Bylinkové máslo
kousek sádla
kelímek šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky, krkovičku na menší plátky, cibuli nahrubo, anglickou na proužky, kapustičky překrojíme napůl.

  2. Zapékací mísu vymázneme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme. Na brambory rozložíme plátky osolené krkovičky, na ně anglickou, cibuli a kapustičky, lehce osolíme a posypeme sekanými bylinkami.

  3. Poslední vrstvou jsou opět osolené a pokmínované brambory. Naplněnou zapékací mísu vložíme do vyhřáté trouby, asi po 40 minutách zalijeme šlehačkou a dopečeme doměkka a dočervena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!