Pečivo s okýnkem

Recepty, Zdobení

Suroviny

linecké těsto
perníkové těsto nebo jakékoliv jiné těsto
bonbony BON PARI

Postup přípravy receptu

  1. Z těsta si vykrojíme tvary a vypíchneme do nich tvořítkem požadované okýnko. Kyselé bonbony BON PARI rozdrtíme na jemné drobečky (čím jemnější, tím lepší) a zaplníme jimi vzniklou díru.

  2. Pečeme nejlépe na pečícím papíru, při teplotě, jakou vyžaduje těsto. Bonbon se pečením rozpustí a vytvoří průhledné sklíčko.

  3. Na zaplnění 5 dírek o průměru asi 1,3 cm je potřeba asi 1 bonbon. Je lepší používat bonbony tmavší barvy, z obrázku je patrné, že žluté, oranžové a zelené bonbony jsou nevýrazné a téměř barvu nerozeznáte.

  4. Po upečení nechte pečivo na papíru vychladnout, v tekutém stavu okýnka tečou. Pro informaci přikládám i fotku, jak pečivo vypadá zespodu po upečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!