„Pečený“ Segedínský guláš
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1/2 kg vepřového masa
- zelí sladkokyselé (sklenice celá i s nálevem)
- velká cibule
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
Postup „Pečený“ Segedínský guláš
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou. Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.
Nejdříve pečeme na 250°C asi ½ hodiny, poté ubereme teplotu na 200°C a dopečeme asi 1 hodinu.
Guláš přendáme do jiného hrnce a na plotně zaděláme zakysanou smetanou. Lze také použít ¼ l mléka + hladká mouka. Jako přílohu podáváme houskový, ale klidně i bramborový knedlík…. Tento guláš je opravdu výtečný !!!!