Pečený pstruh s mandlemi a restovanou brokolicí

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pstruhy duhové
4 brambory
20 ml mléka
20 ml smetany
1 menší brokolice
1 menší citrón
1 chilli paprička (nemusí být)
1 stroužek česneku (na plátky)
menší svazek petrželky
pár mandlí (na plátky)
olivový olej
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory předem povaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Rozmačkáme, osolíme.

  2. Do hrnce nalijeme mléko a smetanu,přivedeme k varu. Až se to začne vařit, vložíme rozmačkané brambory, vytvoříme kaši, trochu osolíme, odstavíme z plamenu a nakonec přimícháme trochu olivového oleje.

  3. Brokolici očistíme od košťálu, rozdělíme na růžičky, které rozpůlíme, restujeme na olivovém oleji mírně do barvy, přidáme česnek na plátky a nasekanou chilli papričku dle chuti, mírně osolíme, přilijeme mírně vodu a chviličku podusíme. Také odstavíme z plamenu.

  4. Pstruhy vyfiletujeme, osolíme, opepříme, mírně poprášíme hladkou moukou. Smažíme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Začneme kůží dolů a až se maso propeče, pomalu filety otočíme a necháme propéct do zlatova. Dáme na talíř.

  5. Na pánev po pstruhovi dáme kostičku másla, nasypeme nakrájené mandle, restujeme (pozor, ať se nespálí), pak přidáme šťávu ze čtvrtiny citronu a nasekanou petrželku. Můžeme začít servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!