Pečený lilek s mletým masem, sušenou šunkou, žampiony a sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší lilek
150 g mletého hovězího masa
50 g sušené šunky
1 kus zelené cibulky
2-3 stroužky česneku
4 kusy menších žampionů
olivový olej
100-150 g sýra podle vlastní chuti - (Niva, Mozarella, Ementál)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a překrojíme napůl. Do půlek nařízneme mřížky, jako do párku, osolíme a necháme chvíli potit. Pak jej utřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do zhnědnutí. Upečené lilky necháme vychladit.

  2. Pánev pokapeme olivovým olejem a na mírném ohni na něm osmažíme zelenou cibulku a česnek nakrájený na plátky. Po chvilce přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou sušenou šunku a nakonec mleté maso. Lilky lžící vydlabeme a směs přidáme do směsi. Vše společně mícháme na mírném ohni asi 10 minut, osolíme, opepříme a odstavíme.

  3. Směsí naplníme vydlabané lilky, hustě posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct dorůžova. Pečeme zvolna, cca na 200 stupňů asi 20 minut, podle potřeby i déle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!