Pečený hovězí guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800-1000 g hovězí kližky
gulášové koření
mletá sladká paprika
4 střední cibule
1 malý rajčatový protlak
2-3 kostky masoxu
(alobal)
4 stroužky česneku
2 pl sojové omáčky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme olejem, klidně ho může být trošku víc.

  2. Nakrájenou cibulku dáme do pekáče, na to naskládáme nakrájené maso a okořeníme gulášovým kořením. Dáme do rozpálené trouby (200-250 *C) na pár minut osmahnout, a necháme zatáhnout maso.

  3. Pekáč vytáhneme, a přidáváme: nasekaný česnek, zbytek gulášového koření, papriku, sojovou omáčku, masox, protlak, a zalijeme vodou tak, aby bylo maso dostatečně potopené.

  4. Promícháme a přikryjeme alobalem.

  5. Minimálně hodinu pečeme v troubě, troubu neotvíráme, guláše si vůbec nevšímáme.

  6. Po hodině jej jen zkontrolujeme, promícháme, popřípadě dokořeníme či přilijeme vodu a pečeme klidně další půlhodinu, může být i víc. Dokud se maso pěkně nerozpadá.

  7. Já dělám ještě to, že pak vytáhnu maso ven a omáčku hodím do mixéru a rozmixuji ji na jemno, nejsou v ní pak kousky cibulky a ničeho, pokud je třeba, lehce zahustím moukou. Podáváme s chlebe, houskovým knedlíkem, jsou i tací, co rádi s těstovinami.... a samozřejmě hromadou čerstvé cibule:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!