Pečený bůček s blumami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g bůčku
- 500 g blum
- 2 dl černého piva
- 1 dl rumu
- 3 lžíce blumové nebo rybízové marmelády
- 6 stroužků česneku
- instantní jíška
- citronová šťáva
- cukr
- pepř
- sůl
Postup Pečený bůček s blumami
Postup přípravy receptu
-
Bůček si nakrájíme na kostky, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum a promícháme. Maso přikryjeme a dáme do chladna odpočívat do druhého dne.
Pak kostky rozložíme do pekáčku, který zalijeme pivem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C a hodinu pečeme přikryté a občas promícháme.
Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené blumy, ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu si dáme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, kdo chce omáčku hustější, můžeme přidat trochu jíšky.
Dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy, aby byla chuť vyvážená a krátce povaříme. Můžeme smíchat s upečeným masem a blumami nebo servírovat maso a zalít z kastrůlku omáčkou.