Pečené vepřové ramínko na žampionech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřového ramínka (plecko)s kostí
- 50 dkg žampionů
- 2 cibule šalotky
- koření na vepřové maso
- červená kapie
- máslo
- sůl
- pepř
- olej
Postup Pečené vepřové ramínko na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ramínko s kostí, naložíme do láku vytvořeného z oleje a koření na vepřové maso. Dáme do lednice na 1 den uležet.
Druhý den si nachystáme žampiony, které pokrájíme na silnější plátky a lehce podusíme na másle.
Maso vložíme do římského hrnce “ podlijeme vodou společně s žampiony na másle.
Pečeme zvolna cca 2 hodiny.
Po upečení masa, použijeme výpek se žampiony na omáčku, do které přidáme pokrájenou červenou kapii a na drobno nakrájené cibule šalotky.
Lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem zahustíme tmavou instantní jíškou a podáváme s jasmínovou rýží.