Pečené uzené koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 uzené koleno
2 cibule
větvičky čerstvého rozmarýnu
pepř
sůl
3 stroužky česneku
Marináda:
3 lžíce medu
1 lžíce worcesteru
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce koření grilovacího nebo dle chuti. Já použila texaské koření

Postup přípravy receptu

  1. Koleno opláchneme, očistíme. Tenkým nožem uděláme tři krátké řezy až ke kosti, aby se koleno lépe provařilo. Dáme vařit na 15 minut a pak vodu vyměníme. Odstraníme tím trochu chemikálií. Do vyměněné vody dáme větvičky rozmarýnu, šišky pepře, cibuli a asi jednu malou lžíci soli. Kolínko vaříme 50 minut.

  2. Uvařené koleno vyndáme a kůži na povrchu asi 0.5 cm hluboko nařízneme na mřížku. Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a vtlačíme na několika místech do kolene. Pomažeme marinádou asi dávkou 1/3, podlijeme třemi lžícemi vývaru z kolena a dáme do trouby.

  3. Pečeme v troubě asi 30 minut na 200°C. Průběžně přidáváme marinádu a poléváme troškou vývaru z kolena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!