Pečené selské kuře na houbách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 kg kuře selské (žluté-krmené kukuřicí)
1 lžíce koření na kuře Zlaté kuře“
100 g másla
30 dkg mražených hub (směs)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na čtyři díly, přičemž vyřízneme celou páteřní kost, bohatě vetřeme koření Zlaté kuře“ a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

  2. Vložíme do pekáče a na každý díl kuřete položíme plátek másla a přidáme 2 dl vody. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180°C cca 60 minut a následně přidáme pod kuře do výpeku rozmraženou směs hub.

  3. Dalších 30 minut již pečeme odkryté s častým přeléváním kuřete výpekem tak, aby vznikla křupavá kůrka a kuře chytlo chuť přidaných hub.

  4. Po dopečení kuřete, šťávu přelijeme do malého hrnce, přidáme v trošce vody rozmíchanou hladkou mouku pro zahuštění a necháme lehce provařit cca 10 minut a vložíme i oříšek másla pro její zjemnění. Podáváme s rýží ta je k tomu nejlepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!