Pečené maso na černém pivu a zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Asi 1 kg plecka nebo krkovičky
2 lžíce sádla
2 cibule
1 mrkev
4 stroužky česneku
kousek celeru
kousek zázvoru
půlka bujonu
nesmíme zapomenout na černé pivo asi 2 dcl

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme sádlem vložíme nakrájené maso na kostky, osolíme, opepříme, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky nebo na kolečka, půlku bujonu a samozřejmě černé pivo, přikryjeme pekáček a pečeme asi hodinu na 190-200°C, potom sundáme víko a dopékáme do zlatova.

  2. Asi po 1/2 hodině maso vybereme na talíř a pekáček dáme zpět do trouby vypéct skoro na tuk a pak dáme maso zpět do pekáčku a můžeme podávat s vařeným bramborem anebo co kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!