Pečené maso na černém pivu a zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Asi 1 kg plecka nebo krkovičky
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- kousek celeru
- kousek zázvoru
- půlka bujonu
- nesmíme zapomenout na černé pivo asi 2 dcl
Postup Pečené maso na černém pivu a zelenině
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vymažeme sádlem vložíme nakrájené maso na kostky, osolíme, opepříme, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na nudličky nebo na kolečka, půlku bujonu a samozřejmě černé pivo, přikryjeme pekáček a pečeme asi hodinu na 190-200°C, potom sundáme víko a dopékáme do zlatova.
Asi po 1/2 hodině maso vybereme na talíř a pekáček dáme zpět do trouby vypéct skoro na tuk a pak dáme maso zpět do pekáčku a můžeme podávat s vařeným bramborem anebo co kdo má rád.