Pečené kuře s mrkvičkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
3 lžičky adžiky (směs koření, viz diskuze)
2 lžičky drceného kmínu
0,5 – 1 dl bílého vína podle chuti
2 lžičky olivového oleje
2 lžičky studeného másla
sůl
400 g mrkve (na krájená na špalíčky - já měla baby karotku)
sůl
citronová šťáva
2 lžíce javorového sirupu
1 čajová lžička kurkumy
2 lžíce másla
voda na podlévání
1 lžička sušeného tymiánu
pečicí folie – sáček.

Postup přípravy receptu

  1. Kuře opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.

  2. Pod kůží uděláme opatrně prsty kapsu a vložíme do ní kousek másla.

  3. Okořeníme ze všech stran a vložíme do sáčku.

  4. Přidáme olivový olej (ale nemusí být) a víno. Pevně zavřeme, vložíme na pekáček a pečeme v předehřáté troubě na 170%. Ke konci pečení vyjmeme maso z folie a na 15 minut ještě opékáme seshora, aby se vytvořila kůrčička.

  5. Máslo rozpustíme a vložíme mrkev, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Podle potřeby mírně podléváme.

  6. Když mrkev změkne, dochutíme ji špetkou soli, kurkumou, javorovým sirupem (nebo třtinovým cukrem), citronovou šťávou a tymiánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!