Pečené kuře na hořčici

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (o váze 1,5 kg)
1 citron
4 lžíce hořčičných semínek
1 lžíce francouzské hořčice
1 lžíce koření pěti vůní
100 ml olivového oleje
1 lžička worcesterové omáčky
1 červená chilli paprička
1 svazek jarní cibulky
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celé kuře položte prsíčky dolů a ostrým nožem vyřízněte páteř směrem od zadní části ke krku. Otočte ho a dlaní zatlačte na prsa. Prsní kost praskne a kuře snadno rozložíte naplocho.

  2. Kuře osolte a opepřete. V misce promíchejte citronovou šťávu s hořčičným semínkem, kořením pěti vůní, polovinou olivového oleje a worcesterskou omáčkou. Chilli papričku zbavte semínek, nakrájejte nadrobno a vmíchejte do marinády. Naneste ji rovnoměrně na maso, dejte ho do hlubokého talíře a zakryjte potravinářskou fólií. Odložte ho do lednice - pokud spěcháte, stačí 2 hodiny, ideální je ale marinovat ho přes noc.

  3. Marinované kuře vytáhněte z lednice, položte ho do pekáče prsíčky dolů, zakápněte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Pak ho otočte prsíčky nahoru, pečte 30 minut, obložte jarními cibulkami a dopečte dozlatova, ještě 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!