Pečené kuře eintopf

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí čtvrtky (paličky)
brambory
mrkev
cukety
čerstvé papriky
rajčata
cibule
česnek
sušená šunka nebo slanina (nemusí být)
sůl
pepř
šalvěj nebo jiná bylinka
grilovací koření (já si míchám vlastní, v kupovaném je moc drahá sůl:))

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu. Podlít sklenicí horké vody a nepřikryté vložit do trouby na cca 180-200°C.

  2. Občas zkontrolovat, podlít, zatřást pekáčem, aby se brambory nepřichytily. Když je nyní horní strana masa dozlatova upečená přidat případně měkčí zeleninu (papriky, rajská, cuketu), kousky kuřete obrátit.

  3. Okořenit grilovacím kořením a dopéci dozlatova i z druhé strany. Nyní by mělo být vše tak akorát k jídlu. Barbaři si k tomu dávají tatarskou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!