Pečené knedlíky s čerstvou šalvějí

Recepty, Přílohy

Suroviny

3 včerejší housky
1-2 cibule
1,5 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
sůl, bílý pepř
1 vejce
máslo
mléko
trochu petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dorůžova. Na dalším kousku másla zvolna a doměkka podusíme drobně nakrájenou cibuli.

  2. Necháme vše zchladnout, přidáme vejce, posekané bylinky, okořeníme a zvlhčíme mlékem. Hmota musí být vláčná, ale ne příliš mokrá.

  3. Vytvoříme kulaté knedlíky, které přidáme k masu na pekáček na posledních 35 minut a dopečeme společně. Pokud knedlíky podáváme bez masa, opékáme je na oleji ze všech stran dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!