Pečené kedlubnové hranolky se sýrem a křenovým dipem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší nebo 2 menší kedlubny
1-2 lžíce oleje (dala jsem olivový)
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky sušeného česneku
pálivá + sladká paprika podle chuti
pepř
sůl
Dip:
2 lžíce zakysané smetany
1-2 lžíce majonézy
2 lžíce strouhaného křenu
2 lžičky křenové hořčice
špetka soli
strouhaný sýr (dala jsem parmazán)

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na větší hranolky. Smícháme koření s olejem a osušené hranolky zamícháme, aby byly všechny obaleny.

  2. Přendáme je na plech s pečícím papírem tak, aby se nepřekrývaly. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. cca 25-30 minut. Občas je zkontrolujeme a obrátíme.

  3. Na dip smícháme všechny suroviny, dochutíme a dáme na chvíli vychladit. Ještě horké hranolky posypeme oblíbeným sýrem a podáváme s dipem jako chuťovku nebo samostatně jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!