Pečené karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250g mletého masa
1 rohlík
mléko
cibule
vejce
sůl
pepř
1 cm plátek zázvoru
4 stroužky česneku
špetka kari

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nakrájený na kostky zamočíme do mléka. Když je nasáklý, vymačkáme přebytečné mléko.

  2. K rohlíku přidáme mleté maso, vejce, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, prolisovaný zázvor, sůl, pepř a kari dle chuti. Vše promícháme. Pokud je těsto řídké, přidáme trošku strouhanky.

  3. Z těsta uhňácáme karbanátky a vložíme na pečící papír a dáme do trouby na 180°C na spodní a horní plech. Můžeme je ještě potřít vejcem. Cca po 15 minutách otočíme a dopečeme z druhé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!