Pečené kapustové rolky v zakysané smetaně

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 vrchní velké listy z kapusty
400 g mletého vepřového masa
3 vejce
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
kapii
50 g eidamu
1 lžíce hořčice
1 velká zakysaná smetana
1 lžička oregana
1 lžička provensálských bylinek
1 lžička koření na mleté maso
1 lžička kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapustové listy ponoříme do vařící vody, chvilinku je necháme vařit, pak je vyndáme a necháme okapat.

  2. Připravíme si náplň: maso dáme do misky a zalijeme trošku vodou, osolíme, opepříme, necháme chvíli odpočinout a přidáme dál hořčici, kečup, oregano, provensálské bylinky, koření na mleté maso, prolisovaný česnek, 1 vejce, strouhaný sýr, nadrobno nakrájenou kapii, všechno promícháme a přidáme strouhanku a sůl jak třeba, aby nám vznikla pevná hmota.

  3. Hmotou naplníme kapustové listy, zabalíme a propíchneme párátkem aby držely a naskládáme je do pekáčku, podlijeme vodou (asi 200 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut.

  4. Mezi tím si uděláme zálivku: do zakysané smetany dáme 2 vejce, sůl a 100 ml vody, promícháme a po upečení kapustových rolek je zalijeme zálivkou a necháme 10-15 minut zapéct do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!