Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 větší jablka
2 lžíce cukru
2 lžičky hrozinek
4 vlašské ořechy
1/4 sáčku vanilkového pudinku
1 vanilkový cukr
200 ml nízkotučného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Z jablek vykrojíme opatrně jadřinec, vznikne otvor, který naplníme ořechy, cukrem a navrch hrozinkami.

  2. Jablka vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm.

  3. Jablka pečeme v troubě při teplotě 160ºC přibližně 0,5 hodiny. Cukr, voda a šťáva z jablka vytvoří v pekáčku světlou, hustou hmotu, kterou nesmíme přepálit.

  4. Než se jablka upečou, uvaříme z pudinkového prášku a vanilkového cukru řidší pudink.

  5. Jablka vložíme na talíř, pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký pudink.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!