Pečené brambory se dvěma dipy

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

10 brambor (středních, stejně velkých)
olej
rozmarýn
tymián
2 stroužky česneku (prolisované)
pár kapek citronové šťávy
pepř
grilovací koření
mořská sůl (hrubá)
Brynzový dip:
100 g brynzy
4 lžíce jogurtu
1 lžíce majonézy
šalotka
sůl
pepř
3 lístky bazalky
Bylinkový dip:
kelímek zakysané smetany
lžíce olivového oleje
svazek pažitky
petrželka
čerstvý tymián (podle chuti)
sůl
pepř
lžička sladké chilli omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.

  2. Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme. Potíráme i během pečení. Pečeme cca 35 minut, zpočátku přikryté alobalem, před koncem dopékáme odkryté.

  3. Dipy smícháme a podáváme k pečeným bramborům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!