Pečenáče

Recepty, Ryby

Suroviny

0,5 kg hejka (nebo jiných ryb)
strouhanka
vajíčko
hladká mouka
sůl
Nálev:
2 pepře
2 kuličky nové koření
2 lžičky cukru
2 sachariny
1 lžička soli
asi 1 dcl octa
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Z ryb odstraníme páteře, ale kůži necháme.

  2. Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky.

  3. Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu.

  4. Ryby naskládáme nastojato, pokud nemáme plochou nádobu, zalejeme octem, dolejeme vodu až do vrchu a zavíčkujeme.

  5. Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem.

  6. Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!