Pečená zelenina se sýrovou pěnou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 menší dýně hokaido
3-4 mrkve
1 větší batát
olivový olej
mořská sůl
citronový pepř
cibulová nať
množství i kombinace podle chuti
Sýrová pěna:
250 ml smetany ke šlehání
100 g italského sýra taleggio

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky (dýni hokaido nemusíme loupat). Zakápneme ji olejem, osolíme a dáme do (na 180 st.) vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut.

  2. Sýrová pěna: 1.den: sýr nakrájíme na malé kousky. Smetanu přivedeme k varu a zalijeme sýr. Necháme ho rozpustit, prošleháme a přecedíme přes jemné sítko. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky. 2. den: připravenou smetanu vyšleháme.

  3. Zeleninu dochutíme citronovým pepřem, případně přisolíme a posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí a podáváme s pěnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!