Pečená zelenina s parmezánem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 menší červené řepy
1/2 květáku
1 cuketa
4 menší cibule
1 hlavička česneku
1 červená paprika
sůl
barevný pepř mletý
sušený česnek
olivový olej
ocet balsamiko
2 hrsti parmazánu
medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky, dejte na dno pekáčku. Na ni postupně dávejte květák, rozebraný na menší růžičky, cibuli na čtvrtky, neloupanou cuketu na plátky, česnek na stroužky, pokrájenou očištěnou papriku.

  2. Posolte, opepřete, lehce posypte práškovým sušeným česnekem, pocákejte balsamikem a olivovým olejem a dejte asi na dvacet minut přikryté péci, tak, aby byla zelenina změklá.

  3. Potom odkryjte a dopečte, aby se vypekla voda, kterou zelenina pustila. Odhaduji tak na 180-200°C. Teplou zeleninu, kterou můžete mít jako lehkou večeři nebo jako přílohu k masu, posypte na talíři strouhaným parmezánem a pokrájeným medvědím česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!