Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg vepřových uzených žeber
6 stroužků česneku
1 pivo Plzeňský PRAZDROJ
koření grilovací KOTÁNYI na žebírka
olej
sůl
pepř
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová uzená žebra necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce) a provedeme jejich naložení do láku vytvořeného z jednoho kvalitního plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, jedné polévkové lžíce koření Grill žebírka a stejného množství slunečnicového oleje. Již na připravené porce žeber naneseme vzniklou úchvatnou aviváž“ a necháme v lednici za občasného obracení avivážovat“ minimálně dva dny.

  2. V den D“ provedeme uložení do pekáče společně s jednou velkou na hrubé kusy pokrájenou cibuli a pečeme zakryté na střední teplotě cca 3 hodiny. Následně na posledních 20 minut odklopíme a necháme opékat. Vzniknuvší dobrotu servírujeme s vařeným bramborem, čerstvým chlebem a nebo, když nás nikdo nevidí, tak i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!