Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

2 uzené makrely
8 středně velkých brambor
2-3 cibule
200 ml mléka
1/2 svazku kopru
2-3 lžíce rozpuštěného másla
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (osminky) a obojí promícháme s máslem rozpuštěným s 1-2 lžičkami bylinkové soli tak, aby všechny plochy byly máslem potřené. Vložíme do pekáčku a do trouby rozehřáté na 230°C.

  2. V kastrůlku smícháme mléko a nasekaný kopr, zahřejeme a po deseti minutách jím zalijeme brambory a cibuli. Pečeme dalších 15 minut, poté na brambory položíme makrely (nemusíme odstraňovat kůži, protože se sama odloupne během pečení) a dopečeme dalších 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!