Pečená rajská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg zralých rajčat
2 červené papriky
2 cibule
1 celý česnek
2 brambory
2 bobkové listy
větvička rozmarýnu
2 lžíce balzamikového octa
olivový olej
pepř mletý čerstvý
nové koření
zeleninový bujón nebo vývar
cukr podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Dáme předehřát troubu na cca 180 st., na plech - možno i na pečící papír - dáme nahrubo pokrájená rajčata na plátky, pokrájenou papriku a cibuli na čtvrtky, celou hlavu česneku překrojenou na půl.

  2. Posolíme, přidáme rozmarýn, nové koření, bobkový list, lehce pokapeme balzamikem a pokropíme olejem a dáme péci na cca 30-40 minut, hlídáme, aby se cibule a česnek nepřipálily, můžeme případně obrátit.

  3. Na drobno pokrájené oloupané brambory dáme vařit do zeleninového vývaru doměkka, přidáme vše z plechu (odstraníme bobkový list, nové koření a větvičky rozmarýnu) i s vypečenou šťávou a ještě cca 20 minut povaříme.

  4. Pokud máme hodně zralá a sladká rajčata, nemusí se doslazovat, jinak podle chuti dosladíme a dosolíme.

  5. Lehce zchladlou polévku ponorným mixérem rozmixujeme, ozdobíme podle vlastních představ - já dala trošku slunečnicových semínek a chilli kroužků - a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!