Pečená půlka husy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 husy bez páteře nebo páteř v polovině zlomte
1 jablko
1/2 cibule
sůl
celý kmín
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Osolíme a pokmínujeme kolem dokola. Maso zůstalo hezky uzavřené, všude na povrchu je kůže, která pečením nabude křupavosti.

  2. Do pekáčku (stačí menší) vložíme naplněnou husu, podlijeme a pečeme nejprve zakryté 2-3 hodiny při 170°C. Pak odkryjeme, propícháme kůži vidličkou, aby se co nevíc vypekl tuk, ještě zakryjeme a pečeme při 220°C další hodinu. Po této době slijeme vypečené sádlo, podlijeme a už nezakryté dopečeme dočervena a dokřupava. Podáváme, jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!