Pečená makrela

Recepty, Ryby

Suroviny

1 balení zmrazených makrel
2 kus Tomatové marinády s česnekem (od Avokáda)
1 kus koření Grilované ryby s citrónem (od Vitany)

Postup přípravy receptu

  1. Makrely rozmrazíme, odřízneme jim hlavy a pořádně propláchneme studenou vodou.

  2. V nádobě, kde se budou ryby marinovat smícháme všechny sáčky s kořením, dobře promícháme a vložíme do ní příčně nakrojené makrely.

  3. Marinádu pečlivě vetřeme i do zářezů, aby se dostala i dovnitř ryb a necháme přes noc v lednici odležet.

  4. Pečeme v troubě na pečícím papíru asi na 180°C. Prvních 30 minut pečeme zakryté alobalem, nakonec jej sundáme a dopečeme odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!