Pečená kuřecí stehna na kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích stehen
2 lžíce oleje
5 stroužků česneku (rozetřeného)
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce Thajského kari
1 lžíce Madraského kari
pepř
sůl
3 cibule (nakrájené na klínky)
3-4 lžíce hladké mouky
asi 1 litr vývaru drůbežího (lze i voda s masoxem)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme olej, kari, pepř, sůl, kmín, česnek a pořádně vetřeme do kuřecích stehen.

  2. Dáme do pekáče, poklademe cibulí, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dáme péci. Při 250°C do měkka a dozlatova.

  3. Poté vyndáme stehna na talíř a vypečenou šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve troše vody.

  4. Seškrábeme výpečky ze stěn a řádně rozmícháme, rozředíme vývarem dohladka a povaříme asi 15 minut.

  5. Dochutíme je - li třeba solí a můžeme rozmixovat. Podáváme s houskovým knedlíkem, ale hodí se i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!