Pečená kuřecí prsa s bramborem a mrkví z jednoho pekáčku (bez tuku)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kosti a kůže
200 g brambor
200 g mrkve
sůl
pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Na dno pekáčku nalijeme cca 1,5 cm vývaru.

  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na větší kousky, mrkev očistíme a nakrájíme na cca 5 cm kousky.

  3. Do pekáčku vložíme maso, kolem masa navrstvíme brambory s mrkví.

  4. Pečeme v troubě nezakryté nejprve cca 20 minut na nejvyšší stupeň, potom brambory a mrkev promícháme a maso otočíme. Zmírníme teplotu na 180ºC a pečeme do změknutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!