Pečená jablíčka s klobáskami a pórkem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

400 g bílých grilovacích klobás (8 ks)
3 středně velká nakyslá jablka
500 g pórku nakrájeného na slabá kolečka
150 ml smetany na vaření
50 g slaniny nebo špeku nakrájeného na drobné kostičky
1 lžička kari koření
kousek rozmarýnu
sůl
bílý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mísu pokapeme asi 3 lžícemi oleje, poklademe pórkem a zalijeme smetanou smíchanou s kari kořením, solí a pepřem.

  2. Na směs položíme lehce nakrojené klobásky, rozmarýn a osminky neoloupaných jablek zbavených jádřince.

  3. Posypeme kostičkami slaniny a zapékáme v troubě při 170°C asi 30 minut.

  4. Ke konci můžeme zapnout vrchní gril. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!