Pečená divoká husa na koření

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 divoká husa
asi 100 g uzeného špeku
1 cibule
3-4 bobkové listy
5 celých pepřů
mletý pepř
5 kuliček nového koření
5 rozdrcených kuliček jalovce
1 velká lžíce solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou, umytou, vysušenou a naporcovanou husu osolíme a opepříme po obou stranách, protkneme proužky slaniny a dáme do pekáče, přidáme veškeré koření - bobkové listy, pepř kuličky, nové koření, rozdrcený jalovec a cibuli, kterou překrojíme na 4 díly.

  2. Dáme péct do přikrytého pekáče na 2 hodiny do vyhřáté trouby na 180 °C a troubu celou dobu neotvíráme!

  3. Po dvou hodinách přelijeme husu výpekem a podlijeme nevelkým množstvím vody, ve které jsme rozpustili solamyl.

  4. Promícháme s výpekem, zakryjeme a pečeme další hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!