Pečená cuketa v hrašce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 velká cuketa
300 g hrašky (na obalování)
1 velká brambora
voda dle potřeby
4 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, vydlabeme vnitřek se semínky a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Hrašku odvážíme do hlubší misky, přidáme oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru a za stálého míchání přiléváme tolik vody, až vznikne řidší těstíčko hustoty asi jako na palačinky.

  3. Přidáme prolisovaný česnek, hořčici, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

  4. Cuketu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a zalijeme ji připraveným těstíčkem.

  5. Lehce promícháme, aby se těstíčko dostalo i do spodních vrstev.

  6. Pečeme při 180°C dozlatova (asi 30 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!