Pečená bylinková vepřová kýta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

kus vepřové kýty (tzv. ořech)
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky rozmarýnu
sůl
1/2 lžičky tymiánu
100 g másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke.

  2. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán.

  3. Mäso uložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a podlejeme vriacou vodou.

  4. Zakryté pečieme pri 200°C cca 90 minút. Počas pečenia kontrolujeme, či netreba podliať. Ak zakrývame alobalom, necháme pred koncom pečenia 10 min odkryté, aby sa urobila navrchu pekná farba. Jenské sklo netesní tak dobre, mäso sa ofarbí aj pod pokrievkou.

  5. Upečené narežeme na plátky a podávame so zemiakmi a dusenou červenou kapustou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!