Patrový dort s medvídkem

Recepty, Dorty

Suroviny

VELKÝ KORPUS:
5 vajec
200 g krupicového cukru
220 g polohrubé mouky
30 g kakaa
3/4 prášku do pečiva
12 lžic oleje
12 lžic vody
MALÝ KORPUS:
3 vejce
150 g krupicového cukru
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
7 lžic vody
7 lžic oleje
KRÉM:
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
50 g 100% tuku omega nebo iva
1 vanilkový cukr
1,5 - 2 kostky másla
250 - 400 g moučkového cukru
marmeláda
Na dohotovení potahový marcipán nebo fondán
potravinářská barviva
(skáčou mi tady korpusy, nevím jak je smazat

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny.

  3. Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy.

  4. Pečeme na 170°C asi 45 - 50 minut. Vyzkoušíme vpichem špejlí.

  5. Necháme vychladnout.

  6. Po vychladnutí dvakrát každý korpus rozkrojíme.

  7. Krém: v mléce rozmícháme mouku, nalijeme do kastrolu a za stálého míchání uvaříme hladkou kaši. Do horké vmícháme tuk a vanilkový cukr, mícháme až se tuk pořádně rozpustí. Přikryjeme mikrotenem a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny s cukrem a postupně zašleháme studenou kaši. Krém ochutíme rumem, nebo citronovou šťávou.

  8. Pokaždé napřed korpus potřeme marmeládou a pak teprve krémem. Naplněné dorty potřeme zbylým krémem - povrch i boky.

  9. Dáme do lednice na dvě hodinky vychladit. Potom potáhneme obarveným marcipánem, malý posadíme doprostřed velkého a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!