Pastýřský pekáč
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- řízky z kuřecích prsíček
- ostrá uzenina
- cibule
- uzený nastrouhaný sýr (dávám Oštiepkový)
- vývar
- olej
- hladká mouka
- kečup
Postup Pastýřský pekáč
Postup přípravy receptu
-
Kuracie rezne obalim v hladkej muke a na panvici osmazim do ruzova z oboch stran.
Dno pekaca pofrkam olejom a vysteliem ho, na kolieska nakrajanou, cibulou.
Na cibulu poukladam vysmazene rezne. Podlejem to vyvarom, aby to bolo tak spolovice ponorene. Rezne zasypem kolieskami klobasy a nakoniec vsetko prikryjem struhanym syrom. Syr po povrchu pofrkam kecupom. Pekac prikryjem alobalom a dam piect do vyhriatej rury na stredny stupen pecenia.
Po nejakych 25 minutach alobal odkryjem a necham zapiect korcicku. Podavam to s varenymi zemiakmi.