Paštika z králíka

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 králík
1 kg vepřového boku
sůl
10 ks celého pepře
4 ks jalovce
3 ks bobkového listu
3 ks nového koření
3 ks hřebíčku
1 ks velká nakrájená cibule
slanina plátková na vyložení formy
olej
králičí játra (na kostky nakrájená)
oloupané půlené mandle hrst

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho, než lze maso oddělit od kostí.

  2. Pak vyndáme, obereme maso a umeleme spolu s bůčkem. Přidáme propasírovanou cibuli i se šťávou z dušení králíka. Promícháme, případně přidáme trošku vody a osolíme dle chuti.

  3. Přidáním jater a mandlí se utvoří pěkná mozaika, ale nemusí být. Formu na biskupský chlebíček vymažeme slabě olejem, vyložíme slaninou.

  4. Naplníme směsí a přikryjeme alobalem. Pečeme ve vodní lázni cca 3/4 hodiny. Ve formě necháme vychladnout. Pak vyklopíme a uchováváme v alobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!