Paštika z bedel

Recepty, Houby

Suroviny

400 g bedel (jen kloboučky)
100 g anglické slaniny
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
2 lžičky mleté papriky
mletý kmín
snítka tymiánu
pepř
sůl
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kloboučky bedel očistíme a nakrájíme s cibulí, slaninou a česnekem na kousky. Rozehřejeme na pánvi olej se slaninou a vyškvaříme ji. Přisypeme cibuli a necháme s česnekem zesklovatět.

  2. Přidáme bedly, kmín a lístky tymiánu. Dusíme do měkka do vydušení tekutiny. Přisypeme papriku, zamícháme a vlijeme smetanu.

  3. Necháme chvíli probublat a zhoustnout. Vmícháme máslo a necháme trochu zchladnout. Nakonec to projedeme ponorným mixérem do hladka.

  4. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a případně špetkou chilli. Necháme vychladit a podáváme s chlebem nebo tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!