Parmezánové špagety se slaninou a mozzarellou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

8 plátků anglické slaniny
8-10 třešniček mozzarelly
50 g másla
120-150 g špaget
40 g parmezánu jemně nastrouhaného
1/2 lžičky černého pepře potlučeného v hmoždíři nebo mletého
2 lžičky olivového oleje
100 ml vývaru ze špaget

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Na plech vyložený pečicím papírem, pokapaném olivovým olejem, dáme plátky anglické slaniny, na ně poklademe překrájené mozzarellové třešínky. Mozzarellu překryjeme přečuhujícími konci plátků slaniny. Jeden z plátků slaniny dáme křížem, aby se sýr v hnízdečku lépe udržel. Pečeme 6 až 8 minut, aby se sýr roztavil.

  2. Dáme vařit špagety do osolené vroucí vody a necháme je 6 až 8 minut vařit, tak al dente. Instrukce jsou na obalu špaget. Špagety slijeme, ale necháme si tak šálek vody ze špaget stranou. Špagety dáme do pánve (nebo kastrolu), přidáme máslo a necháme rozpustit. Přilijeme vodu ze špaget a povaříme asi tak 4 až 5 minut (vody dávejte přiměřeně – nechystáme žádnou polévku a špagety bychom neměli utopit).

  3. Sundáme špagety z vařiče, přidáme k nim parmezán a dobře promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přes ně položíme slaninu se sýrem a opepříme podle chuti. V závěru ještě můžeme posypat parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!