Pařížský hřbet

Recepty, Moučníky

Suroviny

korpus:
4 vejce
2 lžíce horké vody
1/2 kypřícího prášku
180 g polohrubé mouky
180 g cukru
3 lžíce kakaa
náplň:
1 smetana ke šlehání
30 g cukru
30 g čokolády na vaření
1 ztužovač šlehačky
na ozdobu:
šlehačka
hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 minut spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit.

  2. Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě.

  3. Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem.

  4. Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou.

  5. Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!