Pařížský dort Opavia
Recepty, DortySuroviny
- 1 balíček piškotů Opavia
- 1 balíček kakaa (125 g)
- 4 dcl vody
- světlá želatina
- 1 máslo nebo rostlinný tuk
- 150 g cukru moučky
- 4 žloutky
- šlehačka
- hoblinky másla
- oříšky
- piškoty na ozdobení
Postup Pařížský dort Opavia
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky.
Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou podle návodu na balíčku.
Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty.
Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem.
Hotové necháme uležet do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.