Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
2 celá vejce
250 g cukru moučka
300 g mletých ořechů
Krém:
250 g másla
200 g cukru moučka
2 celá vejce
kakao
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem šleháme do pěny. Přidáme ořechy. Cukrářským sáčkem nastříkáme těsto ve tvaru rohlíčků na vymazaný plech. Pečeme v mírné troubě.

  2. Krém - vymícháme máslo a 100 g cukru moučka. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a vanilkovým cukrem. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem. Krém můžeme ochutit rumem. Krém nastříkáme na rohlíčky a máčíme v čokoládě.

  3. Letos vyzkoušený jiný krém: 1 šlehačku 30% svařit s čokoládou na vaření - nechat projít varem,dát do druhého dne odstát a potom zašlehat do 1 másla a asi 10 dkg cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!