Pařížské rohlíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 bílků
350 g cukr moučka
180 g mleté ořechy
1 lžíce polohrubé mouky
na hrot nože prášek do pečiva
Náplň:
5 žloutků
300 g cukr moučka
50 g máslo
1 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
Poleva:
200 g čokoláda na vaření
70 g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

  1. Z bielkov a cukru nad parou šlaháme sníh, keď je dostatočne hustý, zľahka primiešame orechy do ktorých sme primiešali múku a prášok do pečiva.

  2. Dáme do cukrárkého vrecka a na papier na plechu robíme rožky a pri teplote cca 90-100 sušíme. Pred koncom pridáme na 120 st.

  3. Plnka: žltky šlaháme s cukrom nad parou tiež do husta, kým hmota chladne,, vyšlaháme maslo s vanilkovým cukrom, rumom a potom zošlaháme spolu.

  4. Vreckom krúživými pohybmi plníme rožky a máčame v čokoláde rozpustenej z cery a várovej čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!