Papriková kuřecí prsíčka plněná Camembertem a rukolou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
100 g sýru Camembert
1 hrst čestvé rukoly
sůl
pepř
sladká mletá paprika
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Camembert nakrájíme na kostičky, rukolu několikrát překrojíme. Ostrým nožem uděláme v mase kapsičku (dáme pozor, abychom maso neprořezali), směsí ze sýru a rukoly naplníme prsa. Důkladně uzavřeme párátky. Pak teprve maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a pomažeme olejem. Takto naplněná prsíčka necháme dvě hodiny odpočinout při pokojové teplotě.

  2. Olej v pánvi rozehřejeme, prsíčka na něm opečeme ze všech stran, pak asi 10 minut podusíme pod pokličkou, můžeme podlít malým množstvím vody. Déle už pak tepelně maso neupravujeme, aby nebylo příliš vysušené. (Pokud chceme k masu šťávu, stačí ve výpeku rozpustit kousek másla, zasypat hl. moukou a naředit vodou či vývarem.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!