Panna cotta s jahodovou omáčkou (DlabemeZdrave)

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 plátků želatiny
500 ml obilné smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
300 g bílého jogurtu
50 g obilného sladu
200 g jahod
2 lžíce moučkové fruktozy

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany.

  2. Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky.

  3. Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout.

  4. Druhý den opatrně vyklepneme na talířek.

  5. Jahody rozmixujeme s cukrem (můžeme propasírovat). Panna cottu před servírováním omáčkou přelijeme a můžeme dozdobit nakrájenými jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!