Pangasius ze Švédska

Recepty, Ryby

Suroviny

1/2 kg Pangasia (stačí ale tolik, kolik je vás na oběd)
6 brambor
2 mrkve
1/2 většího pórku
2 kysané smetany
hrst pažitky
hrst kopru
hrst bazalky
20 dkg tvrdého sýru
koření na ryby
kmín
sůl
pepř
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme.

  2. Na pánvi na másle opražíme nakrájenou mrkev z pórkem a tuto směs položíme na brambory.

  3. Pangasiuse posolíme, posypeme rybím kořením a položíme na směs mrkvve a pórku.

  4. Dáme zapéct asi na 15 minut do vyhřáté trouby na 200 stupňů.

  5. Mezitím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru, bazalky, pažitky (co máte rádi), trochu osolíme a opepříme, nastrouháme sýr, polijeme pangasia již předpečeného a pečeme ještě asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!